Artikelen met de tag

amsterdam

In onze praktijk spreken wij veelvuldig met familiehoofden. Met Pater Familias of met Mater Familias. Het gespreksonderwerp betreft geregeld de emotionele reacties van familieleden op zaken die zij als beheerder of eigenaar van het familiekapitaal willen regelen. Daar waar een Pater of Mater Familias besluitvaardig kan zijn binnen de onderneming lukt het soms niet om binnen de familie tot belangrijke keuzes te komen en van alle betrokkenen instemming te krijgen. Waar zit dat nu in?

Alle relatietherapeuten en mediators worstelen ermee. Hoe een oplossing te vinden voor een vechtscheiding. Hoe houden we de schade voor de kinderen beperkt. Is er sprake van definitieve schade voor kinderen? Hoe uit zich dat? We weten nog weinig. Om maar zoveel mogelijk informatie te delen hieronder een gedeelte uit het artikel van Dagblad Trouw. Voor het hele artikel verwijs ik graag naar de site van Trouw of naar Blendle.

Zonder verleiding geen relatie, zonder verleiding ook geen vreemdgaan. Wat je ook met een ander wilt uitspoken, je zult hem of haar toch altijd eerst moeten veroveren. Tien technieken die we inzetten bij de hofmakerij. Tekst: Monique Kitzen Dit artikel komt uit Quest Psychologie van 16 oktober 2014.

Er heerst een wat ongenuanceerd beeld van mensen met een dubbelleven. Door mijn ervaring als relatietherapeut weet ik dat het veelal mannen zijn, maar ze leiden niet heel uiteenlopende levens. De gedachte dat een saaie huisvader ergens een ander leven leidt en als man van de wereld in high society rondloopt, klopt niet. Ook niet dat het gaat om mannen die gewoon van twee walletjes willen eten. Maar wat is het dan wel?

Veel ondernemers zijn niet in staat om hun relatieproblemen op te lossen. Terwijl zij op de zaak tal van problemen oplossen en knopen doorhakken lukt dat vaak thuis niet. Hoe zit dat?

Deze blog is door mij als relatiecoach speciaal geschreven voor mensen die zijn vreemdgegaan. Daarbij gaat het om situaties waarin uw partner al weet dat u bent vreemd gegaan. Veelal is het vertrouwen van de bedrogen partner ernstig beschadigd.

getrouwd met het familiebedrijf

In onze praktijk komen regelmatig stellen met relatieproblemen waarvan een van de partners in het familiebedrijf werkt. Vaak maakt deze echtgenoot veel uren en staat het wel en wee van het bedrijf centraal in de relatie. “Mijn partner is meer getrouwd met het bedrijf dan met mij”, is een veelgehoorde klacht.

Stel: u heeft geen fortuin. Geen familiekapitaal. U bent niet aangetrouwd met een familie die het wel heeft. U heeft een beroep waarvan u redelijkerwijs mag verwachten dat het u geen gefortuneerd mens zal maken. U heeft dan alleen nog een kans om de loterij te winnen of erg gunstig gezind te zijn door bovennatuurlijke krachten. Zeer waarschijnlijk zult u dus nooit weten of u zich gelukkiger voelt met een groot kapitaal.

Afgelopen week zijn wij geintervieuwd door De Telegraaf. Olof van Joolen bevroeg ons over talentvolle mensen die in een depressie raken. Dit na aanleiding van het gezinsdrama in Laren. Wij kennen de familie Schmittmann niet. Onze visie is gebaseerd wat wij hebben ervaren in onze praktijk. Wij hebben onze visie gegeven over depressies. Wij zijn niet gespecialiseerd in gezinsdrama's.

In het familiestatuut regelt u de relatie tussen de familie en het bedrijf. Zaken als opvolging, aandelenbezit, welke rol de kinderen gaan spelen in het bedrijf en nog veel meer.