Artikelen met de tag

echtscheiding

dubbel leven

In onze praktijk begeleiden we mannen en vrouwen die een dubbelleven leiden. Het hebben van twee liefdes is dan allang niet meer spannend. Mensen gaan er vaak aan onderdoor. Als mensen aan een situatie lijden, maken ze een keuze; voor de partner thuis of voor de minnaar/minnares

dubbel leven starten

Er zijn veel vormen van driehoeksverhoudingen. Veelal gaat het om iemand die een relatie heeft en er toch voor kiest om er nog een andere relatie er bij te nemen. Veelal is die keuze in het begin niet zo bewust genomen.

Er heerst een wat ongenuanceerd beeld van mensen met een dubbelleven. Door mijn ervaring als relatietherapeut weet ik dat het veelal mannen zijn, maar ze leiden niet heel uiteenlopende levens. De gedachte dat een saaie huisvader ergens een ander leven leidt en als man van de wereld in high society rondloopt, klopt niet. Ook niet dat het gaat om mannen die gewoon van twee walletjes willen eten. Maar wat is het dan wel?

Als u overweegt om in relatietherapie te gaan en de verschillende vormen onderzoekt, komt u vast EFT relatietherapie tegen. Het is momenteel de meest gangbare vorm van relatietherapie. Maar past het ook bij u? Een relatietherapeut heeft zo zijn eigen beeld over de liefde en relaties. Als u een heel ander beeld heeft, wordt u gillend gek. Laat staan dat u een goed open gesprek kan voeren. Hier een kleine handleiding van de verschillende inzichten.

U bent gevraagd als mediator. Het betreft een mediation familiebedrijf dat overgegaan is van vader Peter op zoon Herman. De dochter, Carolien, start een bordeel aan de overkant van de straat. Tegenover de ingang van het hoofdkantoor.

Deze blog is door mij als relatiecoach speciaal geschreven voor mensen die zijn vreemdgegaan. Daarbij gaat het om situaties waarin zij de partner zelf hebben verteld wat er is gebeurd of waar de partner erachter is gekomen. Veelal is het vertrouwen van de bedrogen partner ernstig beschadigd.

Soms weet ik het ook niet meer. Waar is dit goed voor, vraag ik me dan af. Alle relatietherapeuten, mediators, advocaten en bureau Jeugdzorg lopen zich stuk op vechtscheidingen. Ik heb als relatietherapeut Amsterdam meerdere keren in een vechtscheiding of wat dreigde daarnaartoe te gaan gezeten in mijn praktijk. Het energieniveau tijdens de sessies is hoog. Na afloop ben ik vaak gesloopt.

Het komt bij onze relatietherapie Amsterdam nog wel eens voor dat één van de partners een time-out overweegt. Even niet bij elkaar zijn. Om te voelen of ze nog wel door willen gaan met de relatie. Om tijd te nemen voor een bewuste keuze. Dit idee ontstaat veelal doordat één van de partners niet zeker weet of hij nog wat voor de ander voelt. En of dat wel genoeg is voor een relatie.

Hoe komt het toch dat wij deze keuze tussen de buitenechtelijke relatie en de echtgenoot zo veel in onze relatietherapie terugzien? Of de dga (directeur-grootaandeelhouder) nu man is of vrouw, dat maakt voor het patroon en het vraagstuk niet uit. Wij helpen veel mannen én vrouwen om een definitieve keuze te maken in dit vraagstuk. Deze blog is in de mannelijke vorm geschreven.

Soms is de conclusie van een stel in relatietherapie om uit elkaar te gaan. Mocht dat een stel met kinderen zijn, dan volgt er een buitengewoon lastig gesprek. Hoe gaan we dit de kinderen vertellen?