Artikelen met de tag
keizersgracht
Deze blog is door mij als relatiecoach speciaal geschreven voor mensen die zijn vreemdgegaan. Daarbij gaat het om situaties waarin uw partner al weet dat u bent vreemd gegaan. Veelal is het vertrouwen van de bedrogen partner ernstig beschadigd.
In onze praktijk komen regelmatig stellen met relatieproblemen waarvan een van de partners in het familiebedrijf werkt. Vaak maakt deze echtgenoot veel uren en staat het wel en wee van het bedrijf centraal in de relatie. “Mijn partner is meer getrouwd met het bedrijf dan met mij”, is een veelgehoorde klacht.
Gepassioneerde liefde ≠ romantiek + aandacht + zorg. Hoewel veel stellen al blij zouden zijn met romantiek, aandacht en zorg, zie ik dat nog niet als gepassioneerde liefde. Passie gaat de schaamte voorbij. Passie ontstaat als de controle eraf mag. Durft u dat? Nee? Misschien maar goed ook voor dit moment, maar het is wel lastig als u de passie toch mist.
In onze praktijk voor partnerrelatietherapie in Amsterdam komen stellen die tevreden lijken te zijn met een ongelijkwaardige relatie. Dan heeft de één zo veel meer talent dan de ander dat er een status quo in de relatie is gekomen, waarbij de één ten dienste staat van de ander. Als iedereen daarmee tevreden is, is dat natuurlijk prima.
Deze blog is door mij als relatiecoach speciaal geschreven voor mensen die zijn vreemdgegaan. Daarbij gaat het om situaties waarin zij de partner zelf hebben verteld wat er is gebeurd of waar de partner erachter is gekomen. Veelal is het vertrouwen van de bedrogen partner ernstig beschadigd.
Soms weet ik het ook niet meer. Waar is dit goed voor, vraag ik me dan af. Alle relatietherapeuten, mediators, advocaten en bureau Jeugdzorg lopen zich stuk op vechtscheidingen. Ik heb als relatietherapeut Amsterdam meerdere keren in een vechtscheiding of wat dreigde daarnaartoe te gaan gezeten in mijn praktijk. Het energieniveau tijdens de sessies is hoog. Na afloop ben ik vaak gesloopt.
Het komt bij onze relatietherapie Amsterdam nog wel eens voor dat één van de partners een time-out overweegt. Even niet bij elkaar zijn. Om te voelen of ze nog wel door willen gaan met de relatie. Om tijd te nemen voor een bewuste keuze. Dit idee ontstaat veelal doordat één van de partners niet zeker weet of hij nog wat voor de ander voelt. En of dat wel genoeg is voor een relatie.
Laatst werd onze hulp ingeroepen door een family office. De mediation bij familieconflicten van hun cliënt had niet gewerkt: er was opnieuw ruzie ontstaan. Dit keer over iets anders. De moeizame relatie tussen de broer en zus was bij de eerdere mediation niet verholpen. Wij zien dat vaker.
In onze relatietherapie hebben veel stellen een verschil van inzicht over hoe ze de kinderen willen opvoeden. Zitten we er strak bovenop of laten we ze meer vrij? Zijn de regels in beton gegoten of zijn wij flexibel in het handhaven van onze huisregels?
Schrijvers van De Gouden Rugzak; Marijke Kuijpers, Raimund Kamp en Ad Kil. Gisteren vond de boekpresentatie van ‘De gouden rugzak’ plaats op Universiteit Nijenrode, Breukelen.. De oprichters van Family Office Guidato (www.guidato.nl) hebben empirisch fenomenologisch onderzoek gedaan bij 18 erfgenamen van een groot familiekapitaal. Zij hebben er ruim drie jaar over gedaan om tot dit boek te komen. Ik mocht, voorafgaand aan de publicatie, het manuscript lezen en raad u nu zeer aan om het boek te lezen. Als opwarmer haal ik voor u alvast wat krenten uit de pap.